tisdag 19 februari 2013

Tulpaner i 17 dagar!

Det kom snö hos oss i går morse men idag har allt töat bort och det är återigen grått och tråkigt ute... Jag kanske istället ska vara glada för att snön har töat bort? Nu är det kanske lite närmare till våren än vad det annars hade varit om det låg flera decimeter snö.
 
Det är i alla fall tur att tulpaner finns den här årstiden, när vi behöver ha in lite glada färg i hemmet. En bukett tulpaner gör mig väldigt glad i alla fall.
De här har jag haft i 17 dagar(!), jag fick dem av sambon förra lördagen. Visserligen har de ju snart blommat över och har tappat flera av kronbladen men det gör inget tycker jag, de är vackra fortfarande. De likna knappt tulpaner längre nu när de har börjat torka uppe i topparna.
Under dagarna när jag jobbat och på natten så står dem inne i kylen och då håller de mycket längre.
Tycker bara att det onödigt att de ska stå framme och blomma över när ingen tittar på dem, bättre att de står kallt och då håller de mycket längre. 

3 kommentarer:

 1. Tulpaner är minst lika vackra när de skall kastas, en del är så fina att det inte går att kasta förrän blombladen faller av.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så vackra de är när de börjar bli vissna. De är ju vackra nya också men jag tycker färgerna blir så sköra på något sätt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. så vackra bilder
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...