fredag 15 februari 2013

Tålamod...

Det är nog lite si och så med det..
När det gäller att ha fina blommor i fönsterna så är tålamodet väldigt litet, eftersom jag alltid vill ha fina, fräscha blommor i alla mina fönster. Så fort någon blomma börjar se tråkig ut och tappa blommor / blad då är jag snabbt framme och byter ut den.
Oftast brukar jag ha vita phalaenopsis i alla fönster och det ser så fint ut när de är nya och blommar med sina stora fina blommor. När de sedan har blommat över ser det trist ut och då flyttar jag dem till ett rum som inte används så mycket och där försöker jag att få dem att blomma om igen. Jag brukar ha tålamod i några månader men sedan hamnar de tyvärr i soptunnan, jag vet att det är bara att vänta i några månader till så kommer de säkert att blomma om men det är just det med tålamodet...
Idag har jag gjort det igen, jag slängde 6st orkidéer som hade blommat över och så köpte jag nya. Jag fick tag på jättefina vita phalaenopsis med 4 stänglar.
Så nu är det fint i alla fönster igen!

Är ni duktiga på att snabbt få orkidéer att blomma om?
 
 
 

Önskar er en trevlig kväll!


3 kommentarer:


 1. Jag hade några som blommade 2 år i rad. Sedan satte jag ner dem i mitt krukförråd över sommaren och plötsligt en dag så var de fulla med nya stänglar.
  Fast det var mer tur än skicklighet.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Har haft fyra stycken i mitt köksfönster och de blommar mest hela tiden och har gjort sedan jag flyttade in för fyra år sedan, helt otroligt.
  De har fått stå kvar även mellan blomningarna och tror det har bidragit till deras korta viloperioder.
  Fick flytta om lite i höstas, för att göra plats för pelargoner och nu är det bara en, den största, som blommar så bara det blir vår och pelargonerna kan flytta ut på balkongen igen så ska de få återvända till köksfönstret och förhoppningsvis börja blomma igen :)
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Wow... vad fina orkidéer! Jag brukar oftast få mina att blomma om efter en tids vila då med ytterst lite vatten. När jag tycker att det börjar vara dax igen så doppar jag krukorna i orkidée närig och sedan dröjer det inte länge förrän nya stänglar kommer.

  Önskar dig en fin helg med förhoppningsvis lite sol!
  Kram Marie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...