fredag 19 april 2013

Vårkänslor - Blommig fredag

Idag är det första gången som jag ska vara med i blommig fredag så det ska bli roligt!

Som det har blåst idag, det måste nästan ha varit storm. Jag har fått ta in små krukor med penéer så att de inte riskerar att flyga iväg.
Stackars alla små blommor som börjar komma upp ur jorden, först har det varit i en kall och mörk jord alldeles för länge och när de äntligen har tagit sig upp så möts de av värsta blåsten...

Idag såg jag att mina ljuslila och vita krokus hade kommit upp, inte så många tyvärr endast 6 st blommor men de andra är kanske lite sena och kommer säkert så småningom.

Jag får vårkänslor så fort jag ser att det börjar växa ute i rabatten och jag vill helst inte gå in för då kan jag ju missa något. Men bara på 5 dagars så har det hänt massor där ute. I söndags så fanns det inte en endaste krokusblomma, så fanns endast bladen.

En annan liten söting som har tittat upp idag är denna ljusrosa scilla. Jag köpte den förra året och hade den i en kruka och när den blommat över så satte jag den i rabatten

Även bollvivan har börjat komma med sina gröna fina blad.
Förra året den 19 april så såg den ut såhär

Men det som ger mig absolut mest vårkänslor än ändå när jag ser alla vackra vitsippor som brer ut sig på marken till ett vitt och grönt hav. Det är sååå vackert!
Denna bild är tagen den 15 april 2012.

Önskar er en trevlig helg!


Blomsterdesign

9 kommentarer:

  1. Oh, så många härliga vårblommor du har! Det är lätt att bli lite lyrisk när man ser ett hav med vitsippor, som det du visar. Underbart!/ Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Vårblomstene tåler en trøkk! Hvitveisteppet blir nok litt forsinket i år, men det kommer! Ja, man burde være ute hele tiden nå, for å få med alt som skjer :-)

    SvaraRadera
  3. Åh, vilka härliga vårbilder :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  4. Blåsigt värre även här. Flera av mina krokusar ligger mest längs marken nu efter två dagars stormande. Synd.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vitsippshav är underbart!!
    /EvaLinnea

    SvaraRadera
  6. Tack för härligt vårliga bilder! Lycka till med din scilla jakt i helgen :) förhoppningsvis hittar du ett blått hav :)Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt vilka vårkänslor du sprider med dina fina bilder.

    Ha en riktigt vårlig helg

    SvaraRadera
  8. Underbara bilder på våren.Härligt att vi nu äntligen får börja njuta av blommor ute.
    Ha en underbar helg!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...