torsdag 12 februari 2015

Hyacinter en vår- eller julblomma?

Många tänker nog på hyacinter som en julblomma men jag tycker att den både är julig och vårig. Det beror så klart vad man sätter till hyacinten. Med mossa blir den genast julig. Färgglada hyacinter så som rosa och blåa tillsammans med vita hyacinter ger ett vårigt intryck.  Planteringarna på dessa bilderna tycker jag är väldigt vårlika.



Fin färgkombo med olika rosa och vita nyanser. T
yvärr är dessa planteringarna inte mina, bilderna tog jag 2013 när jag var på Chelsea flower show. Det var en fantastisk mässa med tusentals vackra blommor.






3 kommentarer:

  1. Jätte vackert och efter att vi var i Amsterdam förra året tycker jag verkligen det är en vårblomma! Trevlig helg. Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Hej igen, vi var i Amsterdam i början av april förra året och det var alldeles perfekt så vi åker dit i början av april i år igen. Det var oändliga mängder av hyacinter i parken då, jätte vackert. /Lotta

    SvaraRadera
  3. Wow vilken blomsterprakt! Här hemmasååker julens hyacinter ut i rabatten på våren så för mig har de varit både jul och vår blomma länge. Jag har åter ett gäng lökar som väntar på att komma ner i jorden.Jag sätter dem framför Ligusterhäcken. Häcken blir så fin som bakgrund till dessa :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...