söndag 11 januari 2015

Stormen Egons framfart

Alla har nog mer eller mindre känt av stormen Egon som besökte oss i går och riktigt helt har han ännu inte gett sig av eftersom det fortfarande blåser kraftigt.
När jag kom hem från jobbet i går vid 17-tiden så hade det börjat blåsa ordentligt och värre blev det.
Framåt 23-tiden tyckte jag att det blåste som värst och det varade under större delen av natten så det blev inte mycket sömn för min del. Det susade ordentligt i buskarna utanför och flera takpannor skallrade.
Vanligtvis brukar jag ha många krukor och ljuslyktor utomhus men de flesta hade jag plockat in för att det inte skulle blåsa iväg. När jag planterar blommor så måste jag alltid lägga stenar ovanpå jorden så att de inte ska blåsa omkull (detta gäller alla årstider.) Hos oss blåser det alltid. Men några krukor lät jag stå ute under natten men i morse var de borta. Bara det stora stenarna som skulle hålla allt på plats låg kvar. Så det fick bli en krukjakt i förmiddags. Jag hittade en i alla fall.

Dessa krukor fick bo i förråder under natten och fick komma ut idag igen när stormen hade lagt sig.
Plättarna i luften köpte jag i augusti och dessa har klarat sig utomhus hela tiden. Jag har bara tagit in dem i uterummet någon enstaka gång då det har varit för kallt för att låta de stå utomhus.
Hittills har det inte varit många sådana tillfälle. 
2 kommentarer:

 1. Ja du jag trodde nästan att rutorna på balkongen skulle blåsa ut så jag såg alla saker där fara ut när jag vaknade. Sen sov jag inget mer den natten. Nu var det en dröm som tur var allt var som vanligt när jag kollade.
  Nu har det lugnat ner sig men det har snöat och kylan har kommit. Bäst att ta det lugnt i morgon
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ja hua, Egon var inget å leka med. Här flög takpannor ner, krukor gick i kras lika så några rutor i växthuset :( Tråkigt men det är bara att ta nya tag. Tack för "påminelsen" om att man kan ha plättar i luften utomhus. Jag ska ta och skaffa ett par och ha dem på den ingjasade altanen till en början, tack :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...