fredag 16 maj 2014

Trädgårdsrunda och tulpan frossa

Jag känner att jag är en dålig bloggare just nu. Jag lägger mycket tid på jobbet och på mitt eget företag så jag hinner knappt med något annat just nu. Jag vill gärna fotografera och blogga mera än det jag gör men tyvärr räcker inte tiden till...

Idag hann jag med en liten fotorunda i trädgården. Just nu är det så många fina tulpaner som blommar och detta ville jag föreviga med några bilder. Jag har lagt märket till att mer än hälften av alla tulpaner jag satte hösten 2012 inte har kommit upp i år. På vissa ställe är det endast bladen som har dykt upp men utan blomma. Tråkigt. Till hösten har jag bestämt mig att köpa många tulpanlökar!

 En av mina favorittulpaner är dessa. Jag tror att de heter `snow Chrystal´ Krit vit tulpan med frasiga kanter

Här blommar Òviedo´ Denna har hängt med i ett par år och blommar lika fint med sina 10 blommor varje år.

`Queen of Night´ står ståtligt längst bak i rabatten. Här satte jag 20 lökar men nu blommar endast 9 st.

Denna fina tulpan heter `cummis´och den såg jag för första gången på Chelsea flower show när jag var där 2013. Denna tulpan har jag haft på min "vill-ha-lista" och när jag var på en trädgårdsmässa i höstas så hittade jag den. Tyvärr råkade jag planterade tulpanerna lite för nära den japanska lönnen men det får jag ordna till när tulpanerna blommat över.

På ett ställe i rabatten har det råkat hamna en tulpan av tre olika sorter, hur det har blivit så vet jag inte riktigt... en `blue diamond´, en `snow chrystal´, och en òviedo´

Viburnum är också på gång i trädgården. Just nu är den helt limegrön och jag tycker nästan att den är som vackrast nu, innan det blir vit.

Min vita löjtnanshjärta blommar också just nu.

Önskar er en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...